měšťanský dům

Jednopatrový zděný městský dům s podloubím a mansardovou střechou, ukončující severní frontu domů na náměstí. Do hlavního městského prostoru se obrací šestiosým, původně klasicistním, později neobarokně upraveným průčelím. V přízemí probíhá spojitá komunikace, otevřená třemi oblouky podloubí na hranolových pískovcových pilířích s římsovými hlavicemi a okosenými patkami. Čela pilířů zdobí sekané rámce. Oblouky lemují profilované omítkové archivolty s ozdobnými klenáky, ve cviklech mezi nimi se uplatňují prázdné dekorativní rollwerkové kartuše. Architektura patra je tvořená řadou šesti výškově obdélných oken v profilovaných šambránách s volutovými uchy, posazených na parapetních římsách nesených čabrakovými konzolkami, které jsou provázány do spojitého parapetního pásu. Vykrojené plochy nadokenních výplní jsou zdobené ve čtyřech vnitřních osách oválnými rollwerkovými kartušemi s festony a ve dvou krajních osách vysokými klenáky. Výplně jsou zakončené rovnými nadokenními římsami, které jsou vytvořeny zalamováním profilace korunní římsy. Průčelí vrcholí uprostřed nízkým segmentovým, v patě vykrojeným štítem se symbolem "božího oka" v oblacích, v paprsčité gloriole. Boční fasáda domu je opticky rozdělena na dvě části, které se liší architektonickou úpravou. Přední část při náměstí opakuje v rozsahu jednoho oblouku podloubí a dvou os v patře rozvrh a výzdobu průčelí, přičemž nadokenní výplně jsou redukovány na klenáky. Zadní dvouosý díl fasády postrádá architektonické členění, okna jsou redukována na pouhé výškově obdélné otvory. Také korunní římsa je bez profilace, přízemí spočívá na vysokém omítaném soklu. Prostor podloubí je zaklenutý 3 poli křížových kleneb oddělených pasy. Otvory v přízemí domu jsou novodobé, se sjednocenými obloukovými záklenky, s prosklenými výplněmi. Dříve býval vpravo pravoúhlý portál s plochým kamenným ostěním a empírovými dveřmi.