měšťanský dům

Jednopatrový městský dům v ulici Mistra Jaroslava Kociana, stojí na nízké kamenné terase nad ulicí, ve vystupující řadě tří domů s podloubím, jako koncový článek této skupiny. Je postavený na krátké obdélné parcele a do ulice se obrací širokým osmiosým průčelím na čtyřech obloucích loubí. Objekt kryje soustava dvou na sebe kolmých sedlových střech krytých eternitovými šablonami, v přední části do ulice je hřeben střechy rovnoběžný s průčelím. Fasáda má pravidelné členění a provedení v tvrdé omítce, patrně z 20. let 20. století. Klenební oblouky loubí nesou hranolové pilíře z pískovcových kvádrů, s okosenými patkami a římsovými hlavicemi. Archivolty lemují široké odstupněné omítkové šambrány. Přízemí ukončuje profilovaná mezipatrová římsa. V patře je sled pravidelně rozmístěných výškově obdélných oken uspořádán do pásu, vymezeného spojitou parapetní římsou a spojitým pásem architrávu. Pole mezi okny tvoří rámy, dříve zdobené dole a nahoře dvojicemi obloučků. Na něj výše navazuje odstupněný hladký vlys a pravoúhle profilovaná korunní římsa. Okna vyměněna za nová dvoukřídlá, členěná do 6 tabulí zasklení. Prostor podloubí je zaklenutý čtyřmi poli plackových kleneb do pasů. Do podloubí jsou proraženy tři rozměrné výkladce s půlkruhovým, resp. segmentovým zaklenutím a ve druhé ose menší vstup, který býval opatřený kamenným, půlkruhově zaklenutým portálem s klenákem, který nesl domovní číslo. Výkladce i vchodové dveře jsou novodobé, prosklené.