vila

Jednopatrová samostatně stojící budova. Fasáda tvořena štukovými pásy a červenými glazovanými cihlami. Jižní průčelí o pěti okenních osách. V 1.-3. ose předsunut patrový rizalit se skosenými rohy. Horizontálně členěno soklovou římsou, bankálovou římsou přízemí, kordonovou římsou s pásem vejcovce nad přízemím a profilovanou korunní římsou patra. Přízemí vertikálně děleno v nárožích bosovanými pilastry s hlavicemi s vejcovcovým pásem. V patře pilastry s dříkem s vpadlým obdélným polem a volutovými hlavicemi s kartuší. Sokl přízemí prolomen v místech okenních os menšími obdélnými okny, osazenými ve výřezu bez šambrány s klenákem ve vrcholu. Plastová okna přízemí osazena ve výřezu bez šambrány s klenákem a rovnou římsou v nadpraží. Pod okny průběžný parapetní vlys zdobený obdélnými pásy a bosáží – přerušeno ve 2. okenní ose, kde je parapet zdoben balustrádou. Plastová okna 1.,2. a 3. osy prvního patra se segmentovým záklenkem, zdobeným šambránou s klenákem. Průběžný parapetní vlys zdobený obdélnými pásy a balustrádou v místech pod okny. Plastové okno 4. osy ve vikýři orámováno po stranách lizénami s vpadlými obdélnými poli a rovnou římsou v nadpraží. Nad korunní římsou v 1. a 3. ose balustrová atika s vázami na soklech v nárožích. Vázy zdobeny volutami a ženskými hlavami. Ve 2. ose předsazen patrový sloupový portikus. Sloupy v přízemí s patkou, hladkým dříkem, hlavicemi s festony a zubořezem. Na nich nasazeny volutové krakorce, nesoucí balkon. Mezi nimi vlys s kruhovým terčem. Za sloupy pilastry s obdobným členěním. Sloupy patra na soklech, s patkou, hladkým dříkem a volutovými hlavicemi. Kladí s profilovaným architrávem, nečleněným vlysem. Korunní římsa zdobena zubořezem. Nad portikem volutový štít, ukončený rozeklaným segmentem a podstavcem s vázou. Jeho plocha je prolomena kulatým otvorem a zdobena diamantovým řezem a sluncovými motivy. Východní průčelí o sedmi okenních osách. Sokl přízemí prolomen ve 2.,3.,5.,6. a 7. ose obdélnými otvory bez šambrány, s klenákem (2.,3. osa). Okna přízemí v 1.,2.,3. ose identická s okny přízemí jižního průčelí. Plastová okna 4.-7. osy s polokruhovým záklenkem osazena v horní části v profilované šambráně s klenákem. Kolem záklenků lizénové rámy, ve cviklech s kruhovými terči. Průbežný parapetní vlys zdobený obdélnými motivy a diamantovými řezy. Plastová okna patra (pouze 2. a 3. osa) orámována pilastry po stranách s polokruhovým záklenkem, osazeným v šambráně s klenákem. Ve cviklech rozetky. Pod okny průbežný parapet s obdélnými pásy a kruhovými terči. Nad římsou přízemí balustrová atika. Nad korunní římsou atika s obdélnými pásy a kosočtvernými motivy. Volutový štít, zakončený rovnou římsou. Ve středu prolomen kruhovým oknem s cihlovou šambránou a štukovými klenáky. Na štítu posazena váza, zdobená festony. V první okenní ose předsunutý vstupní portikus o třech sloupech. Sloupy s patkou, hladkým dříkem a jednoduchou hlavicí. Na nich nasazeny polokruhově sklenuté arkády. Záklenky arkád zdobeny profilovanou šambránou s klenákem. Mezi nimi pilastry zdobené motivem triglyfu.Ve cviklech kruhové terče. Ke zdi přisazena trojice obdobně členěných pilastrů. Severní průčelí sestává z přízemní dvouosé levé části, ukončené plnou atikou s balustrádou a patrové jednoosé části se štítem. V místech 1. a 2 okenní osy suterénu pravoúhlý otvor. Pod oknem 3. osy pravoúhlý výklenek s klenákem ve vrcholu. Okna přízemí identická s okny přízemí jižního průčelí. Tři plastová okna prvního patra (ve 3. ose) s polokruhovým záklenkem. Rámována po stranách pilastry s římsovými hlavicemi, na ně nasazené profilované šambrány záklenku s klenákem ve vrcholu. Parapetní výplň v podobě kruhového terče v obdélném pásu. Po stranách voluty s úponky. Rám z pilastrů s patkou, hladkými dříky a jednoduchou hlavicí. Pod trojúhelným štítem probíhá vlys se třemi kruhovými terči v obdélných pásech. Ve vrcholu štítu váza. Západní průčelí o šesti okenních osách. Sokl prolomen v 1.-4. ose okenními otvory bez šambrány s klenákem ve vrcholu (okno 2. osy slepé). V 5. ose prolomen pravoúhlým ústupkem, v 6. ose pravoúhlým dveřním otvorem. Okna 1.- 4. osy přízemí identická s přízemními okny jižní strany. Okno mezi 5. a 6. okenní osou slepé. Okna 5. a 6. osy prvního patra identická s okny 1. patra jižního průčelí (okno 6. osy slepé). Nad 2.-4. osou stoupá trojúhelný štít. Ve středu prolomen plastovým oknem s polokruhovým záklenkem. Okno po stranách orámováno sloupky s tordovanými dříky ve spodní části. Profilovaná parapetní římsa doplněná po stranách výraznými volutovými konzolami. Záklenek okna zdoben šambránou s klenákem. Celé sevřeno po stranách dvěma pilastry, na které nasedají volutové konzoly, nesoucí vrcholový trojúhelný štít. Střecha nepravidelného tvaru, krytá bonským šindelem. Půda přestavěna na kancelářské prostory, odhalený původní vaznicový krov.