městský dům

Dům je situovaný v Husové ulici, při ústí ulice do náměstí Míru. Řadový patrový dům stojí na úzké hloubkově orientované parcele. Na hlavní objekt navazují dvě přízemní dvorní křídla. Uliční průčelí má parter prolomený dvěma půlkruhovými oblouky loubí, které jsou svedené do masívních kónických pilířů. Hladkou fasádu člení nárožní lizéna (levé nároží) a ploché okenní šambrány. Patro člení dvě okenní osy, posunuté ke středově ose domu. Okna jsou dvoukřídlá šestitabulková, osazená v líci, vnitřní křídla jsou nečleněná. Sedlovou střechu, dosedající na odsazenou hladkou korunní římsu, kryji tašky "vlnovky". Podloubí má rovný, nízko posazený strop. Předmětem ochrany je dům čp. 49 a vymezený pozemek.