boží muka

Boží muka jsou situována v katastru obce Milíčovice při silnici do Citonic. Jedná se o drobnou čtyřbokou hranolovou zděnou stavbu završenou trojúhelníkovým štítem a krytou sedlovou stříškou. Na jednoduchý sokl navazuje střední část, která je přibližně ve spodní třetině přepásána oblounovou římsou a završena bohatě profilovanou korunní římsou, která nese trojúhelníkový ořímsovaný štít krytý sedlovou stříškou. Čelní strana je prolomena menším výklenkem tvaru kvadrilobu a větší segmentově završenou nikou, která je v současnosti uzavřena mříží. Oba otvory jsou rámovány jednoduchou omítkovou lištou, ve spodním výklenku jsou viditelné zbytky malby, v nice je umístěn obrázek Nejsvětější Trojice. Na bočních stranách je probrána trojice obdélných vpadlin. Prostřední dosedá na oblounovou římsu a je vertikálně orientovaná, horní a dolní jsou otočeny horizontálně. Stříška je opatřena pálenou krytinou (bobrovkou) a v jejím vrcholu je osazen náročně kovářsky zpracovaný kříž zdobený četnými spirálami a rozvilinami.