kostel klášterní

Torzo klášterního kostela: zachovány zříceniny jednolodního kostela v nepůvodní délce. Stavba orientovaná. V jižní zdi zachováno gotické okno s kamenným ostěním, vysoké, hrotité, zakončené trojlaločnou kružbou (jeptiškou) a další okno stejného typu se zachovalou částí svislého ostění bez kružby. Při západním průčelí pravoúhlá předsíň s vysokým odsazeným bedněným patrem, krytým pultovou střechou. V přízemí předsíně na západní straně jednoduchý gotický portál s okoseným ostěním. Za ním, v západní zdi kostela hrotitý gotický profilovaný portál. Nad ním protáhlé gotické okno se zbytky plaménkové kružby. V horní části západního štítu úzké okno se zděným ostěním a kamenným tesaným půlkruhovým závěrem. Severní zeď kostela zachována zhruba v polovině původní délky. Nárožní stavby a okraj štítu jsou armovány kamennými kvádry. Přes západní štít probíhá patrová kamenná profilovaná římsa, pod ní sazeny dva krakorce. materiál: okenní ostění a portály – pískovec, zdivo z lomového kamene, vnější hrubá vápenná omítka.