fara

Jednopatrová zděná bloková budova s valbovou střechou stojí podélně při silnici v lehce svažitém terénu na úpatí návrší s kostelem. Za farou v terénním zářezu navazuje úzký, oboustranně průjezdný dvorek s hospodářským zázemím v jediné podélné stavbě, jejíž záda a boky tvoří kamenná zeď. Průjezdy do dvora mají dřevěná vrata krytá sedlovou stříškou. Budova stojí na omítané, lehce vystupující podezdívce a ze tří pohledově přístupných stran je opatřena pravidelně členěnou klasicistní fasádou, zadní strana je hladce omítaná, bez členění. Podélné stěny jsou pětiosé, boční dvojosé, na nárožích opticky zpevněné kvádrovanými lisenami. V ose podélných stěn jsou umístěné vstupy s obdélným kamenným ostěním historizujícího typu. Přízemí člení pásová rustika a výškově obdélná okna bez šambrán, nad nimiž rustika napodobuje přímé záklenky. Hladce omítanou plochu patra odděluje kordonový pás a shora ji ukončuje profilovaná římsa, lemovaná zespodu řadou kapek. Okna 1. patra jsou výškově obdélná, lemovaná plochými omítkovými šambránami s naznačeným obrysem parapetní římsy, navazující na plochou parapetní výplň s rytou trojbokou čabrakou. Nad okny se zachovaly stlačené obloukové reliéfní mušle. Valbová střecha bez výrazných námětků má krytinu z eternitových šablon na šindelovém podkladu. Pod hřebenem z ní vystupují dva zděné omítané komíny. Ve vstupu z ulice se zachovaly dvoukřídlé dveře s nízkým ležatým nadsvětlíkem, v historizujícím provedení s obdélnými výplněmi s plochým motivem diamantu. Před vstup vystupuje podesta a dvouramenné schodiště s kamennými stupni a trubkovým zábradlím. Okna v exteriéru jsou replikou čtyřkřídlých oken z mladší stavební etapy 19. století s šestitabulkovým členěním, kdy původní desetitabulková okna byla přemístěna do interiéru.