muzeum

Jednopatrová budova, 6 os, v přízemí v 3 ose vchod půlkruhově zaklenut, dveře v nadpraží zaskleny s ozdobnou mříží. Kolem nadpraží profilovaná šambrána s klenákem. Kolem dveřního otvoru polopilíře nesoucí římsu se třemi koulemi, střední má na dříku štít, mezi koulemi voluty. Přízemí bosováno, v 4 - 6 ose jsou půlkruhově zaklenutá okna s polostropy profilovaným zaklenutím a konzolou. Nad kordonovou římsou v 1. patře okna s profil.šambránami a nadokenní rovnou římsou nesenou konzolami. 2 - 3 osa je rizalit, zakončený lunetovou římsou s výsečemi na konzolkách, v půlkruhových výplních a grafika barevná (ovoce, rozviliny). Nad lunetovou římsou dvoupatrový volutový štít s polopilíří, 3 půlkruhově zaklenutými okny, v horní části štukový znak zubra s fanfarony a klenotem na nárožích vázy. Zakončeno je to kamennou římsou s volutami, hranolem a makovicí. 4 - 6 osa v úskoku, před ní balkon s vázami. Profilovaná korunní římsa na konzolkách. Vpravo v nároží osmiboká věž, v přízemí půlkruhově zaklenuté okno zalévané do olova se středním klenákem s maskaronem. V 1.patře pod 2 okny náznak arkýře s vejcovcem a vinnou révou s lipovými listy, kolem oken stejná výzdoba jako u jiných v 1.patře, ve 2.patře věže okna půlkruhově zaklenuta s klenákem, korunní profil.římsa, nad ní osmiboká báň s vikýřky, nahoře makovice s bronzovodem. Pravý bok - 3 osy, uspořádáno stejně (i s balkonem) jako 4. - 6 . osa v průčelí. Zadní průčelí - 8 os, 6 osa rizalit, v přízemí vchod, kolem oken profilované šambrány. Střecha sedlová s železnými vikýřky s kruhovými okny s klenáky a konzolkami. Ražené tašky, na báni plech. Levý bok - hladký.