měšťanský dům

Dvoukřídlý jednopatrový městský dům na hloubkové parcele, v nárožní poloze, který se do náměstí Přemysla Otakara II. obrací dvoupatrově řešeným kulisovým průčelím, za nímž se nevýrazně uplatňuje střecha sedlového tvaru, s hřebenem rovnoběžným s průčelím. Pětiosé průčelí s jednoosým středovým iluzívním rizalitem si zachovalo základní pravidelné tektonické členění. Na podnož, kterou tvoří přízemí (v historizující úpravě bylo pojednané pásovou bosáží na kamenném soklu) ukončené kordonovou římsou, navazuje hladce omítaná plocha obou pater. Střední pole fasády (dříve pojednané kvádrovou bosáží) je vymezené pilastry ve vysokém řádu, které nesou plné kladí s hladkým vlysem a výrazně vysazenou korunní římsou. Edikulová okna 1. patra jsou provázána spojitým parapetním vlysem, který je pod okny přerušený geometrickými parapetními výplněmi. Všechna mají profilované štukové šambrány a nad okny přímé frontony na bočních volutových konzolách (ankony), resp. ve střední ose trojúhelný fronton. Ve druhém patře mají všechna okna shodné provedení s profilovanými šambránami na parapetních římsách a čabrakovými konzolkami. Okenní výplně jsou čtyřkřídlé, osazené v líci fasády, s nezachovaným šestitabulkovým provedením. V přízemí se nezachovaly dřevěné historizující výkladce, byly nahrazené třemi strohými velkoplošnými prosklenými výlohami obchodů. Dlouhé hladce omítané jednopatrové průčelí v Klášterní ulici je šestnáctiosé, s poměrně pravidelnou řadou oken v obou podlažích. Zhruba uprostřed je umístěný boční vstup v pravoúhlém průrazu a u rohu náměstí se prolomena novodobá obdélná velkoplošná výloha. Svažitost terénu vyrovnává stupňovitý sokl, patra odděluje dříve profilovaná, nyní hranolová kordonová římsa a fasádu ukončuje profilovaná korunní římsa. Čtyřkřídlá okna (původně osazená v líci ostění a šestitabulková) mají zachované profilované šambrány, avšak již bez parapetních říms, které jsou v patře doloženy historickou fotografií. Štít uličního křídla má trojúhelný tvar, fasáda je hladká, okenní otvory účelové, novodobě upravené.