měšťanský dům

Jednopatrový dům s barokním kulisovým štítem, zapojený do řadové zástavby severní fronty náměstí Přemysla Otakara II. Mansardové řešení střechy vymezené dvěma bočními štíty, se světlíkem ve vrcholu, se pohledově příliš neuplatňuje. Budova obdélného půdorysu zaujímá přední polovinu hloubkové parcely, na ni navazuje úzké dvorní křídlo. Průčelí do náměstí má v zásadě dvouosé řešení, se sdruženým okny v patře a průběžným obchodním parterem v přízemí, zcela zakrytým novodobými prosklenými kovovými výkladci. Fasádu v patře člení kvádrované liseny do dvou polí s okny ve společném hladkém zapuštěném orámování. Levá lisena při druhotných opravách zanikla. Fasádu ukončuje korunní římsa se zjednodušenou profilací, podložená hladkým vlysem. Nejvýraznějším prvkem průčelí je bohatě obrysově tvarovaný kulisový štít. Jeho průčelí člení dvojice toskánských polosloupů s profilovanými patkami a hlavicemi, které stojí na soklech s čabrakami a shora je pod vrcholovými kamennými šiškami provazuje ve středu půlkruhově vzdutá římsa, nesoucí vrcholový úsek štítu. Bohatě barokně vykrajovaná křídla štítu, lemovaná páskou stáčející se do volut, flankují na bocích nízké hranolové pilířky s čabrakami a kamennými klasicistními vázami. Vrchol štítu má podobu ploché kartuše s volutovými boky a římsou ze dvou vstřícných volut, do jejíhož vrcholu je vložena kamenná piniová šiška na stylobatu. Čelo kartuše zdobí reliéf božího oka ve svatozáři. Uprostřed štítu je prolomeno poměrně velké výškově obdélné okno v profilované štukové šambráně. Okenní křídla jsou novodobá, bez hodnoty.