pošta

Rozlehlá dvoukřídlá budova tvořící nároží SV kouta náměstí. Objekt je podsklepený, dvoutraktový, postavený převážně z cihelného zdiva, omítnutý štukovou omítkou žluté barvy, zastřešený sedlovými střechami krytými plechem a eternitovými šablonami. Nároží objektu ve styku obou kolmých křídel tvoří polygonální osmiboká věž ukončená bohatě tvarovanými novorenesančními štíty a zastřešena jehlancovou střechou krytou měděným plechem, ukončenou osmibikou lucernou s ochozem a bání. Severní a západní průčelí jsou ukončena třípatrovými štíty dělenými římsami a lesenami. Na štítech jsou osazeny čučky. Východní průčelí je třináctiosé, na bocích průčelí dva mělké rizality o třech okenních osách, ukončené nadřímsovou atikou. Průčelí je vertikalizováno pouze ve hmotách, horizontálně je členěno kordonovými, bankálovými a korunovou římsou, v omítkové ploše pak souvislou lineární rustikou z bosáží na nárožích risalitů. Okna typu T, v přízemí obdélná s půlkruhovým záklenkem, v patrech obdélná se šambránami a rovnými nadokenními římskami s profilem. Pod okny a na atikách reliéfní výplně. Jižní průčelí tvoří mělký rizalit s rozměrným třídílným polokruhovým oknem za nímž je v 1.patře výstavní síň, prostupující obě horní patra budovy. Rizalit je završen dvoupatrovým volutovým štítem s pilastry, římsami a čučky. Část průčelí mezi rizalitem a nárožní věží je čtyřosá, tvořená dvěma páry sdružených oken. Plastické členění jižního průčelí je totožné s členěním průčelí východního, včetně otvorových prvků. Nárožní věž osmiboká, se třemi vstupy v přízemí. Dveře v obdélných otvorech půlkruhově zaklenutých, jsou výplňové, částečně zasklené, soudobé se stavbou.