sokolovna

Třípodlažní budova obdélného půdorysu, nepodsklepená, zastřešená sedlovými na sebe kolmými střechami, jež v půdorysu tvoří písmeno T, s krytinou z glazovaných tašek. Zdivo cihelné. Interiér: plochostropý, tělocvična zaklenutá zavěšenou dřevěnou klenbou. Sochařká výzdoba. Exteriér: Vstupní průčelí se třemi velkými okny půlkruhově zaklenutými ve štítech, které jsou zdobeny malbami s motivy ze života sokolského hnutí, štukovou výzdobou, římsami a čučky. Vlevo od tělocvičny pokračuje fasáda jako mírně předsazená, s odlišným členěním. Odlišnou funkci této části budovy zvýrazňuje hřeben střechy orientovaný kolmo na hřeben střechy tělocvičny, na němž jsou navíc dvě vížky - lucerny. Tato část je trojosá s předsazeným vstupem do objektu zdobený reliéfní štukovou výzdobou, nad nímž je balkon zdobený plastikami sokolů a čučky. Štít opět doplňují malby, římsy, vázy a čučky. Vpravo tělocvičnu ukončuje půlkruhový závěr a malá vížka. Podokapní římsa obíhá celou budovu.