stodola s kolnou

Nevelká roubená stodola protáhlého obdélného půdorysu, s poměrně strmou valbovou střechou je zapojená do obvodové zástavby kolem malého čtyřbokého dvora. Zadní strana je obrácená k místní komunikaci. Odtud je veden vjezd dvoukřídlými svisle bedněnými vraty patrně na točnicích. Roubení z dvoustranně hraněných trámů má místy zachované spáry vyplněné mazanicí, nároží jsou spojena tesařsky na rybinu. Tmavý nátěr trámů na vnější stěně, kombinovaný s obílenou maltou ve spárách je nevhodnou novodobou úpravou. Eternitovou krytinu nahradila v obdobné skladbě moderní náhražka tmavé barvy. Kolmo ke stodůlce podél silnice pokračuje roubená zadní strana kolny - podstáje, s úzkou sedlovou střechou, přístupné ze silnice širokým vjezdem s bedněnými dvoukřídlými vraty. Vedle nich vede při nároží obytného domu branka na zápraží ve dvoře.