kancelářská budova Pozemních staveb Ostrava

Čtyřkřídlá a čtyřpatrová stavba na půdorysu dvojice propojených L s jedním křídlem podél třídy 28. října a s jedním vymezujícím z východu prostor před Domem energetiky. V hlavním křídle ze západní strany je umístěn hlavní vchod a nad ním utváří schodišťový rizalit okno prosvětlující dvojramenné schodiště do pater. Budova je tvořena vyzdívaným železobetonovým skeletem s trojtraktovým dispozičním uspořádáním, tedy s chodbou ve středním traktu. Průčelí domu jsou rytmizována sériovým řazením obdélných oken, začleněných do panelů po třech. Jednotlivé panely jsou odděleny lizénovými rámci. Fasády v parteru jsou pojednány v umělém kameni, ve vyšších podlažích se uplatňuje keramický obklad a skleněná mozaika v béžové, světle modré a černé barvě.