dům usedlosti

Dům usedlosti, sestávající ze dvou navazujících částí, má obdélný půdorys štítově orientovaný do návsi směrem k západu. Přední obytná část je přízemní, roubená a omítaná, zadní trakt chlévů je v přízemí zděný z pískovcových kvádrů a půdní polopatro je zděné z cihel. Obě části domu kryjí sedlové střechy, nad obytnou částí je pokrytá eternitovými šablonami a nad chlévy drážkovými cementovými taškami. Obytná část s dvojosým průčelím spočívá na nízké kamenné podezdívce. Roubení je provedeno z hranolových trámů spojovaných na rybinu. Trojúhelníkový štít je zdobený lomenicí, původně zakončenou kabřincem. Vstup na severním průčelí rámují profilované zárubně, podobně jako na trojici oken (dvě do světnice a jedno do komory).