hospodářská budova

Hospodářské stavení je objekt obdélného půdorysu, situovaný při S okraji dvora naproti domu. Je z větší části roubený z hranolových trámů, spojovaných na nárožích plátováním na rybinu. Z část budovy je zděna ze směsi lomového kamene a hladce tesaných pískovcových kvádrů s armovanými nárožími. Na zdivu jsou fragmenty bílé vápenné omítky. Zděná část objektu je podsklepena. Před J průčelí, obrácené do dvora, předstupují vysoké vnější pavláčky, spočívající na převislých koncích podlahových trámů zvýšeného přízemí. Jsou od sebe odděleny atypickým dvoustranným schodištěm, přibližně ve středu průčelí. Levá pavlač je zkrácena a nekryje celou šíři fasády. Z pavlače se otevírají 3 pravoúhlé vchody do komor s trámovými zárubněmi a jednoduchými jednokřídlými dveřmi. Při V nároží objektu je umístěno žebříkové schodiště, stoupající z pavlače na půdu. Ve V zděné části je nad vchodem do sklepa prolomeno obdélné okno v kamenném ostění. Střecha objektu je sedlová, krytý drážkovkami. Na J straně střechy vystupuje pravoúhlý vikýř.