zámeček

Exteriér: Poměrně jednoduchá zděná, dlouhá, jednopatrová budova je na východní straně zdobena čtyřbokou věžičkou s hodinami. Fasáda budovy je střídmě bílá, hladká, členěna rytmicky seřazenými okny v líci zdiva. Okna jsou dvojitá, desetitabulková, s vnějšími křídly otevíracími ven a vnitřními dovnitř. V přízemí dvorního (severního) průčelí jsou v první a čtvrté ose umístěny vstupy do budovy. Původní vstup s barokně tvarovaným kamenným ostěním (s ušima a kapkami) s vodorovným nadpražím a dvoukřídlými dřevěnými dveřmi je umístěn ve čtvrté ose, dveře v první ose jsou patrně výsledkem novodobé úpravy z druhé poloviny 20. století. Hlavní východní průčelí tvrze člení tři okenní osy a zvýrazňuje mírně předsazený trojúhelný štít osazený na profilované korunní římse. Vše završuje hranolová věž s hodinami krytá čtyřbokou helmicí s eternitovými šablonami. Zahradní (jižní) průčelí tvrze je podobně jako dvorní průčelí členěno pouze okenními otvory a vstupem. Fasáda nad portálem je však obohacena slunečními hodinami. Na západní straně přechází objekt zámečku plynule v hospodářský prostor stodoly, která je prosvětlena úzkými podélnými štěrbinovitými větracími otvory. Zámeček je zastřešen valbovou střechou krytou eternitem. Interiér: Vstupní síň v přízemí, jejíž podlahu tvoří rozměrné žulové placáky, má tvar písmene L. Z průchozí chodby vedoucí do zahrady se vchází do obytné části přízemí. Z chodby se po pravé straně vstupuje do sklepa, na segmentově zaklenuté schodiště vedoucí do patra a na konci chodby do hospodářského prostoru, po levé straně do prostoru kotelny a do obytných místností situovaných ve východní části přízemí. Patro objektu je podélný dvoutakt skládající se z chodby (na severní straně) a obytných prostor (na jižní straně). Původní koncepce byla ve druhé polovině 19. Století pozměněna, neboť západní část chodby byla upravena na dva pokoje. Všechny místnosti jsou plochostropé s podhledem. Pouze prostory sklepa jsou zaklenuty segmentovou a valenou klenbou s výsečemi.