činžovní dům

Řadový čtyřpatrový dům z let 1938-39 s ustupujícím přízemím a pátým patrem. Celé průčelí je vymezeno úzkým pravoúhlým rámem, tvořeným keram. obkladem malých rozmerů, nad ním je terasa a poslední ustupující patro. Fasáda je celá pokryta keramickým obkladem šedavé barvy. Střední široká vystupující část je členěná pásovými okny o šesti částech, po stranách se lomících, kde navazují na půdorysně ustoupené vstupy balkonu, které vyplňují krajní osy fasády. Okna mají dřevěné markýzy, balkóny mají zábradlí vyzděné z vertikálně kladených luxfer. V krajní ose přízemí je zahloubený vstup s trojkřídlými kovovými dveřmi se skleněnou výplní a nadsvětlíkem z luxfer. Ve stěně je zabudovaná původní deska se jmenovkami a zvonky. Přízemí je dále vlevo členěno třemi podélnými okny, mezi nimiž jsou ze soklu vyrústající tričtvrtěsloupy pokryté hnědou mozaikou. Interier: Vstupní prostoru tvoří průjezd do dvora několika stupňové schodiště vedoucí do vestibulu domu. Schodiště a jeho obložení je provedeno v mramoru v bílo červenavé kombinaci. Zábradlí tvoří do volut stočené kovové pásy. Ve vestibulu jsou původní výtahové dveře, vedle nich jsou ve zdi zapuštěné kyvadlové hodiny v kovovém rámu. Domovní schodiště je mramorové, ve stejné barevné kombinaci, zábradlí je tvořeno skleněnými deskami mezi kovovými sloupky. Madlo je drevěné. Podesty mají stěnu z luxfer.