činžovní dům

Rohový třípatrový dům z roku 1903 s nárožním rizalitem ukončeným štíty. Fasáda do obou ulic má jednotné pojetí. Okna jsou sdružená. Přízemí je pásované, plocha prvního a druhého patra je pokryta psaníčkovým sgrafitem, třetí patro je odděleno římsou a ornamentálním pásem. Mezi okny třetího patra jsou v ornamentálních rámcích postavy ceských panovníků: sv. Václav, Jan Lucemburský, Karel IV. do ulice pplk.Sochora, Václav IV., Vladislav, Jiř z Poděbrad a Rudolf II. do ulice Dukelských hrdinů. Fasáda je završena římsou se zubořezem a vykrajovanými štíty pokrytými ornamentálním dekorem s monogramem JZ ve středovém medailonku. Rizalit je na hranách armován, v rozsahu 1. a 2. patra je z režného zdiva, do ulice pplk. Sochora je slepý, s ornamentálním pásem s nápisem Jan Zeyer MDCCCXCIV, do Dukelských hrdinů je v 1. patře na konzolách arkýř, ukončený balkonovým zábradlím s kuželkami, navazuje na něj pulkruhově zakončené okno. Ve třetím patře jsou sdružená půlkruhově zakončená okna v pravoúhlé edikule, fasáda je pokryta ornamentem. Rizalit je završen na obou stranách etážovým tabulovým štítem s křídly, pokrytým ornamentálním dekorem. Interier: Patra spojuje schodiště s výklenky na podestách. Zábradlí je původní, tvořené pruty ve tvaru stylisovaných lilií nad sebou. Původní jsou i dveře bytu s původními doplňky, okna s ostěním na chodbách a dlažba tvořená čtverci s vepsanými rosetami v okrové a hnědé kombinaci.