Maxmiliánova kolonáda

Půlkruhový objekt v jehož středu je Lví fontána s kruhovým bazénem profilovanou obrubou, uprostřed něj chrlič ve tvaru draka sedícího na skále. Krajní štíty kolonády jsou neseny pilíři, mezi nimi pak na půlkruhovém obvodu šest sloupů s korintskými hlavicemi nese kladí s vlysem zdobeným reliéfními růžicemi, ve středu nápis: “MAXIMILIAN JOSEPH. MDCCCXLVI.“ Obvodová stěna kolonády je uvnitř členěna kanelovanými pilastry s korintskými hlavicemi na sedm polí, v nichž jsou mělké niky. V nikách jsou podstavce pro původně zde umístěné pompejské busty. Stavbu kryje sedlová plechová střecha s litinovou atikou zdobenou růžicemi a akroterii, ve středu vsazen pozlacený erb Maximiliána Josepha Sommerau - Beckha. Stavba je přístupná po čtyřech kamenných schůdcích a je uzavřena ozdobným kovovým zábradlím.