kostel sv. Jakuba Většího

Loď obdélného půdorysu kryje střecha s valbou na východní straně. Severní a jižní čtyřosé průčelí má fasádu členěnou lisenovým rámcem. Okna prosvětlující loď mají valené záklenky a kamenné ostění se stuhou. V severním průčelí se nalézá pravoúhlý vstup kamenným portálem se stuhami a ušima, do něhož jsou osazeny novější dřevěná dveřní křídla. Západní průčelí s lichoběžníkovým štítem a hranolovou věží vystupující nad rovinu střechy člení vertikální bosovaný pás. V ose průčelí je umístněn pravoúhlý kamenný portál s ušima a stuhou u soklu zdobený diamantovým řezem. V supraportě se nalézá nápis ve čtyřech řádcích: „HOC TEMPLUM THERESIA / COMES DE TRAUTMANS / DORF PATRONA EREXIT / 1815“ Římsu portálu zdobí korunovaný erb. Nad portálem se otevírá půlkruhové okno s kamenným ostěním se stuhou. Nad korunní římsou se zvedá lichoběžníkový štít členěný lisenami. Na východní straně se k lodi přimyká mírně užší trojboce uzavřený presbytář se zvalbenou střechou. Plochu jeho hladké fasády člení lisenové pásy na nárožích. V severní a jižní stěně se nalézá okno obdobné jako u lodi. Přízemní obdélná sakristie s valbovou střechou přiléhá k východní stěně presbytáře. Sakristii prosvětlují pravoúhlá okna osazená v kamenném ostění se stuhou v jižní a východní stěně. Na severní straně se nalézá pravoúhlý vstup dřevěnými dveřmi, které jsou zavěšeny v kamenném pravoúhlém portále. Hranolová věž vystupující nad rovinu střechy má nároží zdobená lisenami. Zvonové patro prosvětlují čtyři okna se stlačeným záklenkem a kamenným ostěním se stuhou a klenákem. Nad okny se nalézá kruhový ciferník hodin, jehož horní část kopíruje zvedající se korunní římsa. Věž vrcholí jehlancovou střechou krytou plechovou krytinou.