Rybářský pavilon

Jednopatrový domek je svým hlavním (západním), pětiosým, průčelím obrácen k Dlouhému rybníku. Průčelí je v přízemí prolomeno třemi vstupy s půlkruhovým nadpražím. Plochy mezi vstupy jsou vyplněny nikami s kamennými sokly pro osazení bust nebo váz. V patře je pětice otvorů oken a v ose průčelí vstup na balkón. Ten je na střeše předsazeného litinového portiku s pěti oblouky. Boční průčelí jsou členěna vždy dvěma okenními osami v patře, k levému přiléhá kovaná pergola. Střecha je valbová s plechovou krytinou, ve vrcholu umístěn litinový ozdobný plůtek. Prostor před pavilonem architektonicky dotváří schodiště sestupující k hladině, které je lemováno osmi plechovými vázami a které sloužilo jako přístaviště promenádních lodí.