jižní obytný dům

Dům v řadové zástavbě zbytku bývalé židovské čtvrti. Fasáda členěna podezdívkou a kordonovou římsou, 1. NP prolomeno asymetricky umístěným segmentově zaklenutým vstupem, který je přístupný po třech stupních a uzavřen novodobými prosklenými dveřmi a kovanou mříží. Po stranách vstupu po jedné okenní ose se segmentově zaklenutými okny s parapetní profilovanou římsou a kovanými mřížemi. Ve 2. NP, odděleném profilovanou kordonovou římsou 3 nepravidelně rozmístěné okenní osy, okna segmentově zaklenutá s profilovanými parapetními římsami. Jednoduchá korunní římsa nese polovalbovou střechu. Zadní fasáda je obrácena do atria a je prolomena v 1. NP pravoúhlým vstupem, ve 2. NP z pavlače přístupným, segmentově zaklenutým vstupem. Pavlač je přístupná vnějším schodištěm. Na Z straně dřevěná pavlač, společná s domem Uprkova č. 18, na V straně boční křídlo, jehož 1. NP je přístupné pouze z domu Uprkova č. 18 a 2. NP slouží jako komunikační propojení s domem Uprkova č. 18. Toto křídlo je prolomeno v 1. i 2. NP 3 okenními osami s pravoúhlými osami a ve 3. NP velkým segmentovým vikýřem. Interiér: Dispozice navozuje doměnku původní existence dvou domů. V 1. NP se nacházejí dvě prostory. Levá je zaklenuta dvěmi poli pruské placky, pravá třemi poli pruské placky, přičemž jedno z nich je rozděleno příčkami (sociální zařízení). Dispozice 2. NP je shodná s 1. NP. Z 2. NP je přístupné plochostropé dvorní křídlo, ze kterého vede vstup do nově upraveného podkroví se dvěmi místnostmi. Celá budova je nepodsklepená. Materiál: smíšené zdivo (kámen, cihla), hladká vápenná omítka, fasádní nátěr; střešní krytina – dvoudrážková pálená taška.