venkovská usedlost

Drobná zemědělská usedlost vystavěna na půdorysu L, situovaná v boční ulici jižně od návsi. Je štítově orientovaná s hloubkovým hospodářským traktem, krytá sedlovou střechou s eternitem. Pod jednou střechou navazují na tradiční tříprostorový dům (světnice, komora a síň s černou kuchyní) hospodářské prostory. Kolmo na hospodářský trakt nasedá na konci dvora dřevěná kůlna (se svislým bedněním stěn, zadní stěna z pálených cihel). Všechny místnosti jsou plochostropé, v síni se dochoval dřevěný trámový strop s prkenným záklopem. Ve druhé polovině 20. století nahradilo vertikální trojdílné (trojkřídlové) okno v uliční štítové stěně světnice dvě tradiční okna dvoukřídlová. Dnes hlavní fasádu prolamuje jedno trojdílné okno a štít dva malé větrací otvory. V podélné dvorní stěně jsou vsazena dvě dvoukřídlová okna (v jednom případě členěné na šest tabulek, v druhém na čtyři) otevíraná vně a dovnitř. Menší čtyřtabulkové okno je kastlové. Větší šestitabulkové špaletové okno má křídla osazená v rámech, z nichž vnější spočívá na líci zdiva.