sýpka

Objekt je dvoupatrový, v okapových průčelích jsou tři horizontální řady obdélných okenních otvorů po osmi v každém patře. V jihovýchodní průčelí jsou čtyři větší otvory obdélného, vertikálně orientovaného tvaru. Dvě vedoucí do prvního patra, dvě do druhého. V přízemí jsou dva vstupní otvory tvaru vertikálně orientovaného obdélníku. Jeden je v současnosti zazděn, druhý obsahuje dřevěnou dveřní výplň. Jihozápadní štítové průčelí obsahuje osm okenních otvorů, po dvou v každé etáži, na vrcholu štítu jsou dva otvory kruhového tvaru. K severovýchodnímu štítu sýpky je přistavěný hvozd. Hvozd je římsou vertikálně členěn na dvě etáže. Ve Vrcholu štítu jsou umístěny čtyři větrací otvory čtvercového tvaru, nad nimi dva otvory tvaru vertikálně orientovaného obdélníku. Dochované fragmenty omítky jsou hladké, okrové barvy. Střecha sýpky není dochována. Na archivních snímcích je sedlová, s krytinou z eternitových desek. V jihovýchodní části se nacházely tři pásové vikýře nad sebou po celé délce střechy. Hvozd je zastřešen sedlovou střechou krytou pálenou taškou bobrovkou; Na vrcholu hřebenový větrák s žaluziemi krytý sedlovou stříškou. Na jihovýchodě hřeben převyšuje tahový komín s dvěma průduchy.