venkovský dům

Chalupa vystavěna nad levým břehem řeky Úpy, nad lesem, na okraji osady. Vyrovnávající okapová strana podezdívky, orientovaná k S - straně, průčelním štítem k JZ straně. Objekt obdélného půdorysu, s průchozí síní, komorochlévního typu, zadní trakt s přistavěnou roubenou stodůlkou v ose objektu. Štítové průčelí o dvou polích, ve štítu obdélné okénko, spodní pole se čtyřmi okenními otvory ve vodorovné linii, štít svisle bedněn s přelištováním spar. Zadní štít svisle bedněn, s přistavěnou kolnou krytou pultovou střechou. Krov sedlové střechy s námětky, krytinou eternitové šablony šedé barvy, trakt uprostřed s vikýřem k J - straně s pokládkou lepenky v pásech. Námětky nad obytnou částí objektu s oplechováním.