kostel sv. Bartoloměje

Kostel sv. Bartoloměje je zděná solitérní orientovaná jednolodní stavba s odsazeným polygonálně ukončeným presbyteriem. K severnímu průčelí presbyteria přiléhá přístavba sakristie a těleso věže. Chrámová loď a kněžiště jsou zastřešeny sedlovými střechami, které jsou pokryty prejzovými taškami. Kostel je obklopen hřbitovem, jeho prostor je vymezen ohradní zdí. Jedná se o zděnou konstrukci ze smíšeného zdiva s užitím opukového kamene a cihel. Koruna zdí je opatřena novodobou betonovou korunou, která je vyspádována k odvodu srážkové vody. Ohradní zeď je omítaná, omítky jsou hruběji strukturované, řešené jako pohledové. Vstupy do prostoru hřbitova jsou prolomeny na třech místech. Hlavní vstup je zřízen v severní části ohradní zdi, je orientován směrem k vesnici. Opatřen je dvojicí sloupků, které vrcholí valbovou stříškou pokrytou prejzy, na jejímž vrcholu je osazena jako vertikální ukončovací prvek kamenná koule. Sloupky jsou opatřené hladkými omítkami s bílým nátěrem. Vstup je osazen dvoukřídlou kovanou vratovou výplní. Druhý vstup je prolomen v jižní části ohradní zdi, vymezen je identicky řešenými zděnými sloupky jako vstup severní, osazen je kovanou dvoukřídlou vratovou výplní. Třetí vstup představuje branku, která je prolomena ve východní části ohradní zdi, která odděluje prostor hřbitova od zahrady přiléhající farní budovy. Vstup je pravoúhlý, osazen je jednokřídlou dřevěnou dveřní výplní.