ohradní zeď

Ohradní zeď je dochovaná torzálně. Lze ji rozdělit na dvě existující rovnoběžné zdi, lemující vstupní předprostor kostela. Na východní straně jsou napojené na jeho věž, na západní jsou zakončené pilířky kruhového průřezu, zakončené kruhovou kamennou deskou a polokoulí. Druhá část zdi se napojuje na severní pilířek a obíhá po hraně oválného, původně hřbitovního pozemku, kolem kostela. Jde však pouze o torzo, existující v několika fragmentech na západě a severu pozemku. Dále pokračuje již jen jako terénní vlna, která se za presbytářem vytrácí a na jižní straně kostela mizí beze stopy. Zeď je zhotovena převážně z lomového kamene, červeného pískovce, doplněna je ale místy i jiným materiálem, např. cihlami. V části tvořené dvěma paralelními zdmi a pilířky je opatřena cementovou omítkou a nabetonovanou korunou bez přesahu. V torzální části je bez omítky, místy je ještě dochovaná původní prejzová koruna zdiva.