kostel sv. Jiří

Kostel tvoří přibližné těžiště oválného areálu. Oválný pozemek je orientován logicky ve shodě s osou obdélného kostela přibližně ve směru východ západ. Do kostela se vstupuje z návsi od západu. Jeho jižní průčelí je od průjezdní komunikace vzdáleno přibližně padesát metrů. Jedná se o barokní jednolodní stavbu se vstupní patrovou věží, s trojboce uzavřeným presbytářem a přístavkem obdélné sakristie na jižní straně. Kostel je zděný, hladce omítaný. Barevnost je již značně sešlá, nicméně aktivní prvky fasády bývaly tmavošedé a aktivní okrově žluté. Střecha lodi je sedlová, zvalbená, s hřebenem od západu k východu orientovaným. Kryta je červenou pálenou bobrovkou, kladenou dvojitě. Shodná krytina je i na sakristii. Plochu střechy nad lodí přizvedají volská oka, na jižní straně dvě. Věž je zastřešena polygonální cibulovou bání bez lucerny a zakončena odsazenou hrotnicí s dvojramenným křížem nad knoflíkem. Krytinou je falcovaný plech, původně červeně natřený. Fasáda kostela je horizontálně členěna dole prostým nízkým soklem, nahoře profilovanou korunní římsou, která obíhá loď, presbytář a ve zjednodušené podobě i věž. Obdobně profilovaná je korunní římsa ukončující patro věže. U presbytáře a severního průčelí lodi zpodrobňují fasádu ještě lizénové pruhy, jeden nad soklem a druhý pod římsou. Vertikální členění zajišťují svislé lizény. U věže vždy dvě přes roh sdružené, u presbytáře naopak vždy jedna přes roh lomená. Boční průčelí jsou opatřena dvěma okny, presbytář na východní straně jedním a věž na západní straně rovněž jedním v úrovni kruchty. Okenní otvory jsou prosté, pod korunní římsou mají segmentové záklenky, v části věže nad ní záklenky půlkruhové. Vstupní portál s horními bočními uchy je akcentován červenou barvou, zřejmě jde i materiálově o červený pískovec. Kamenný portál do sakristie má nadsvětlík opatřený mříží. Věž v místech nad okny patra nese kruhové plechové ciferníky hodin, jsou značně zrezlé ale s dochovanými ručičkami. Ciferníky jsou dva, na západní a jižní straně.