panský dům

V čele areálu (na západní straně) stojí administrativní budova č. p. 52. Ta je hlavním, reprezentativním západním průčelím orientovaná k příjezdové komunikaci. Obdélný půdorys je v tomto průčelí prolomen polygonálním rizalitem. Přísně symetricky formulovaná průčelí jsou v pravidelných rytmech otevřena jednotlivými otvory. Objekt je zastřešen valbovou střechou, její hmota je na západě prolomena valbovým zastřešením rizalitu. Střeše ve střední části dominuje těleso osmiboké věžičky, ukončené lucernou s bání. Fasádní omítky jsou hladké s monochromním okrovým nátěrem. Střecha je krytá šedou eternitovou krytinou. Krov je třípodlažní, v centrální části tvořený systémem stojatých stolic. Dřevo je tesané, tesařsky značené. Datační nápis určuje dobu jeho vztyčení k roku 1800. Další nápis svědčí o jeho renovaci v roce 1915. Ještě novější je konstrukce nad rizalitem, nápis dokládá její vznik v roce 1924, tomu odpovídá typ spojů i užití řezaného dřeva.