městský dům

Patrový dům ležící na nároží při západní straně náměstí, na dlouhé obdélné parcele podél celého bloku do ulice. Dům sestává ze starší klasicistní části a mladšího secesního domu do náměstí. Část do náměstí je kryta pultovou střechou s nárožní mansardovou věží (šablony), zadní křídla jsou kryta sedlovou (plech) a pultovou střechou (tašky). Fasády zadní části jsou hladké, členěné podezdívkou, patrovou a parapetní římsou, ukončené profilovanou korunní římsou. Fasády části do náměstí jsou v přízemí členěny rustikou, v patře jsou děleny pilastry zakončenými hlavicemi, jdoucími nad prohýbanou atikovou zeď. Nároží je zvýrazněno rizalitem zakončeným dvojicí ozdobných štítů s menšími římsami. Mladší část je v přízemí otevřena obdélnými výlohami, v patře je členěna 4x2 osami, hlavní dům zadní části je pětiosý, s mírným rizalitem. Okna jsou obdélná, na mladší části rámovaná šambránami s nadokenní a parapetní římsou, na starší části pouze v paspartě.