boží muka

Hranolová boží muka pilířového typu v typologicky obvyklém tvarosloví. Na mohutné kvádrové základně spočívá hranolový pilíř, dělený dvěma kordonovými římsami do tří různě vysokých etáží a nahoře ukončený profilovanou vyloženou korunní římsou, na níž dosedá jehlancová stříška krytá pálenou krytinou s kovovým dvouramenným křížem ve vrcholu. Spodní etáž je směrem dolů zvonovitě rozšířena a do všech čtyř stran prolomena pravoúhlými výklenky. Druhá etáž je taktéž prolomena pravoúhlými výklenky, ve výklenku na čelní straně novodobá sakrální malba sv. Floriána, která nahradila starší obrázek téhož světce. Boží muka je nabílena vápennou líčkou, římsy opatřeny červeným nátěrem. Dle starších fotografií byla původně nejvyšší etáž prolomena do tří stran otevřenou lucernou s půlkruhovými záklenky (v současnosti lucerna zaslepena).