kaple sv. Bartoloměje

Na mírně svažitém terénu návsi je situována jednoduchá stavba drobného kostela s lodí obdélného půdorysu a s presbytářem s trojbokým závěrem. Průčelí kostela jsou členěna lizénovými rámci a profilovanou korunní římsou, obě boční průčelí jsou prolomena dvojicemi půlkruhově zaklenutých okenních otvorů s plochými šambránami, v ose vstupního průčelí je prolomen pravoúhlý vstup rámovaný plochou šambránou. Vstupní průčelí je završeno vyzděným lichoběžníkovým štítem prolomeným půlkruhově zaklenutým okenním otvorem krytým žaluziovou okenicí. Nad štítovým průčelím je vztyčena hranolová vížka krytá stanem nesoucím cibuli a makovici završenou patriarchálním křížem s trojlaločným ukončením břeven. Všechna průčelí vížky jsou prolomena půlkruhově zaklenutými okenními otvory krytými žaluziovými okenicemi. Střecha kostela je sedlová nad presbytářem zvalbená, krytá pálenou bobrovkou. Střešní krytina vížky je plechová, vlastní těleso vížky je kryto červenými šablonami. Interiér kostela je zaklenut dvěma poli placek, závěr presbytáře konchou. Na podlaze se zřejmě nachází tvz. šatovská dlažba.