rodinná vilka

Jedná se o trojpodlažní dům obdélného půdorysu se severovýchodně-jihozápadní osou se zvýšeným přízemím, obytným podkrovím a suterénním patrem krytý mansardovou střechou s polovalbami nad kratšími průčelími, z jehož hmoty na severozápadním bočním průčelí vystupuje drobný hranolový vstupní útvar s přístupovým schodištěm krytý polovinou stanové střechy. Dům orientovaný kratší stranou do ulice je umístěn v zahradě zaujímající pozemek obdélného tvaru, která je na jihozápadní uliční straně vymezena architektonicky náročnějším ohrazením. Stěžejním tvůrčím prvkem domu, určujícím spolu s mansardovou střechou s námětky jeho architektonický výraz, je polygonální okenní rizalit typu bay window nesoucí na úrovni podkrovního patra balkonovou terasu, který vystupuje z celkem pětiosého uličního průčelí. Vysunuté střední nosné prvky bay window tvoří dva sloupy oddělující tři okenní pole se šestitabulkovými výplněmi. Terasa v patře tvaru pětiúhelníku má zadní část zapuštěnou do prostoru střechy a flankovanou po stranách zídkami ukončenými pilíři, přední trojboká část je ohrazena jednoduchým kovovým zábradlím s vertikálními pruty. Průčelí domu jsou členěna vysokou podezdívkou z neomítaného kamenného zdiva a profilovanou korunní římsou krytou výrazně přesahující střechou, boční průčelí nad kamennou podezdívkou kolem otvorů člení dřevěné treláže. Hlavním prvkem šestiosého severozápadního bočního průčelí je výše uvedený vysunutý vstupní útvar trámové konstrukce na kamenné podezdívce, k němuž stoupá podél stěny domu přístupové schodiště. Na zadní, severovýchodní straně zděného soklu vstupního útvaru je prolomen pravoúhlý vstup do suterénu domu (zde je užit kromě obvyklého kyklopského zdiva též cihlový materiál). Nad vstupním útvarem plynule z fasády průčelí do zde prolomeného prostoru střechy vystupuje zděný vikýř krytý pultem, který je prolomen okenním otvorem osvětlujícím vnitřní schodištní šachtu. Ostatní okenní otvory severozápadního průčelí jsou pravoúhlé, různé velikosti a nepravidelného rozmístění (2 + 1 + 3). Jihovýchodní boční průčelí je čtyřosé, prolomené v přízemí pravoúhlými okenními otvory nestejné velikosti, v suterénu dvěma menšími a jedním velkým obdélným okenním otvorem. Zadní zahradní průčelí je vzhledem ke klesajícímu terénu zahrady velmi vysoké; hladká fasáda plynule přechází do prostoru velkého lichoběžníkového štítu lemovaného profilovanou římsou, která je dole u námětkového tvarování střechy v ostrém úhlu zalomena, roztržena a ukončena krátkými úseky. V soklové části je prolomeno velkým pravoúhlým okenním otvorem, nad ním v přízemí jednou pravoúhlou osou okna spojeného se otvorem vstupu na balkon a podkroví osvětluje dvojice menších obdélných otvorů.