panský dvůr

Areál hospodářského dvora se správní budovou o celkem čtyřech křídlech soustředěných kolem obdélného dvora. Na jižní obytné křídlo obdélného půdorysu kryté sedlovou střechou pravoúhle navazuje západní křídlo půdorysu tvaru písmene T, tvořené skupinou v ose navazujících drobných hospodářských budov krytých pulty, do níž je uprostřed vložena příčně orientovaná v ose průjezdná stodola s polovalbovou střechou. Na mohutné severní křídlo protáhlého obdélného půdorysu, tvořené sledem hospodářských stavení, kryté polovalbovou střechou v pravém úhlu, navazuje subtilnější východní křídlo se sedlovou střechou, uzavírající dvůr na východní straně. Východní křídlo na jižní v současnosti přímo nenavazuje, a proto dvůr na východní straně není plně uzavřen. Přízemní jižní křídlo podélně dvoutraktové dispozice je v současnosti značně adaptované novodobě a rozdělené na jednotlivé obytné jednotky. Vnější průčelí jižního křídla završené profilovanou korunní římsou je prolomeno pravoúhlými okenními otvory a vstupy bez architektonického členění a asymetricky umístěným vjezdem, zaklenutým stlačeným obloukem s torzálně dochovaným původním portálem (fragmenty pilastrů flankujících vjezd a klenák ve vrcholu), průjezd je zaklenut třemi poli pruských placek na pasech. Interiéry jsou zaklenuty. Sedlová střecha jižního křídla je na jižní straně prolomena sedmi zděnými vikýři. Konvexně-konkávně tvarované a segmentově završené čelní stěny vikýřů jsou prolomeny oválnými otvory, rámovanými profilovanými šambránami s klenáky, nesoucími vrcholové profilované segmentové římsy. Severní hospodářské křídlo tvoří mohutné hospodářské objekty (chlévy, kolny), které jsou novodobě adaptovány. Na východním lichoběžníkovém štítu severního křídla, prolomeném třemi oválnými okenními otvory, se nachází čtyřlaločná kartuše nesoucí reliéfní nápis IHS. Patrové východní křídlo tvoří sýpka.