dům

Samostatně stojící objekt na půdorysu písmene „L“ má nejlépe zachovanou severní fasádu, která se obrací do ulice. Ta je v přízemí otevřena pěti obdélnými otvory s jednotabulkovými zdvojenými výplněmi. V patře je pak šest okenních os s přímým nadpražím a torzálně dochovanými výplněmi – původně se jednalo o dvojitá dvoukřídlá okna členěná poutcem a klapačkou na čtyři tabulky. Prostor mezi jednotlivými osami je vymezen lizénovými rámy. Na hlavní římsu dosedá sedlová střecha. Do veřejného prostoru se otáčí také úzké východní průčelí. V jeho přízemí jsou dvě obdélná okna s jednotabulkovou výplní. V úrovni patra není otevřen žádný otvor, plocha je pouze rozdělena lizénovými rámy na dvě totožná pole. Ve štítu pak jsou dva menší obdélné okenní otvory, z jejich výplně se dochovaly jen rámy. Ostatní průčelí jsou hladká, rytmizovaná pouze systémem okenních otvorů s přímým nadpražím. Většina z nich má opět v torzu dochovány zbytky dvojitých dvoukřídlých výplní členěných poutcem a klapačkou na čtyři tabulky. Vnější okna jsou osazena v líci. Zastřešení je řešeno jako průnik dvou sedlových střech, přičemž střecha nad východním průčelím hlavního objektu je částečně zvalbená. Krytinou jsou pálené tašky bobrovky kladené v šupinovité skladbě na husté laťování. Omítky jsou v poslední vrstvě opatřeny břízolitovým nástřikem, pod ním jsou zřejmé vrstvy hladkých s největší pravděpodobností vápenných omítek.