kostel sv. Václava

Jednolodní barokní stavba s věží v hlavním průčelí stojí ve středu obce. Věž, odsazená od hmoty lodi, je zhruba čtvercového půdorysu se zaoblenými rohy. V čelním průčelí je prolomena vstupními dveřmi osazenými v obdélném kamenném ostění s uchy a středovým klenákem. Dveře jsou dvoukřídlé, kazetové, bohatě zdobené řezbami. Těsně nad otvorem je stlačené kasulové okno s barokní provlékanou mříží. Pak už je průčelí nečleněné, nad úrovní hlavní římsy lodi ukončené římsou, na níž dosedá trojúhelný štít. Za ním je hmota dalšího patra věže lehce uskočená, ve třech svých průčelích prolomená zvonovými okny s mírně segmentovými záklenky se žaluziovými výplněmi. Nárožní partie věže jsou v této úrovni zdůrazněny lizénami. Pod okny prochází průběžná parapetní římsa, na hlavní římsu věže dosedá cibulová báň s lucernou ukončená makovicí s hrotnicí ve tvaru kříže. Ustoupené hlavní (západní) průčelí lodi je ve dvou výškových úrovních otevřené okny, na jeho hlavní římsu dosedá štít s postranními volutovými křídly. Boční průčelí jsou v pravidelném rytmu otevřena třemi kasulovitě ukončenými okenními otvory, v jižním průčelí je pod středním oknem zazděný portál vstupu. Průčelí dále členění kamenný sokl a hlavní římsa. Na tu dosedá zvalbená střecha. Obdélný, ustoupený presbytář je v jižním a severním průčelí ve středu otevřen oknem (totožným jako okna v lodi). Kolmo k závěru presbytáře je přistavěna čtvercová sakristie. V jejím jižním průčelí je do obdélného portálu s dvoukřídlými dveřmi umístěn vstup, ve východním průčelí je v segmentem zaklenuté špaletě obdélné okno s mříží. Zastřešení je tvořeno systémem tří na východě zvalbených střech se snižující se úrovní hřebene. Krytinou jsou pálené tašky bobrovky, na střešních hladinách jsou volská oka.