spořitelna

Řadový dům v zástavbě maloměstského typu, patrový s podkrovním 2. patrem, celopodsklepený. Zdivo cihelné (některé meziokenní aj. pilíře, stropy, překlady betonové) s hladkou přírodní nastavovanou omítkou, kombinovanou s obklady (kámen, sklo). Obdélná budova, do dvora vystupuje úzké schodišťové křídlo a přístavek trezoru. Konstrukčně dvoutrakt. Hlavní (jižní) průčelí v základě šestiosé. Hranolová podstřešní římsa. Při zemi párové okno s kovovými okenicemi. Přízemí v rozsahu 2. – 6. osy obloženo leštěnou žulou, mezi okny černé sklo. Ve 2. ose mnohotabulková prosklená příčka s dvoukřídlovými dveřmi. Ve 3. ose trojdílné okno (střední díl dvojnásobné šířky), ve 4. - 6. ose dvojdílná okna (levý díl více než dvojnásobné šířky). V 1. ose přízemí a 1., 4. – 6. ose patra velká kovová trojdílná okna, široký střední díl dělen vodorovně na polovinu. Ve 2. a 3. ose patra široký arkýř, obložený sklem a s průběžným oknem. Na střeše v 1., 4. – 6. ose široké vikýře s dvoudílnými okny, nad 2. – 3. osou pravoúhlá nástavba se čtyřdílnými okny. Východní průčelí hladké, spodní část po odbourání přilehlého domu neomítaná, cihelná. Lichoběžníkový štít trojosý, krajní okna nedělená, střední širší trojdílné. Západní průčelí s přiléhajícím užším domkem, výše jako východní průčelí. Severní průčelí se silně vystupujícím schodišťovým křidélkem ve 4. ose. Sklo z umělého kamene s kovovými sklepními okénky. První osu přízemí kryje přistavená kůlna, ve 2. – 3. ose přízemí a 1. – 3. ose patra trojdílná okna (široký střední díl vodorovně dělený). Schodišťové křídlo dvoupatrové, s otvory v pravé části severního průčelí: v přízemí 3 okénka, výše velká mnohotabulková prosklená plocha. Pravá část průčelí neuspořádaná, v přízemí hluboká nika s prosklenou příčkou, okénko a okno dělené do T, v patře okénko, široká lodžie se zčásti vykonzolovaným balkonem se zábradlím s drátěnými poli a převýšené okénko. Nad 2. a 5. osou vikýř s dvoudílným oknem. Střecha mansardová polovalbová, krytá měděným plechem, s vikýři; nad schodišťovým křídlem plochá.