předzámčí

Jedná se o podélné patrové budovy kryté valbovými střechami (bobrovky) na půdorysu písmene L. Severní křídlo je deseti-osé s průjezdem, nad nímž vystupuje do střechy věžička se stanovou střechou. Hlavní portál je raně barokní s půlkruhovým záklenkem, pilastry po stranách a palmetami ve cviklech, bohatě ztvárněná supraporta (reliéfní postava ženy - Minerva a lev se znakem, po stranách soška putti), podloženo drapérií; vrata průjezdu dřevěná (zámecká brána, průjezd a sochařská výzdoba portálu z r. 1765). Fasáda hladká, členěná hladkým lisénovým rámem se zdobenou korunní římsou, ve spodní části vystupuje sokl. Do dvora nad průjezdem vystupuje trojdílný risalit s převyšující střední částí. Kolmé patrové křídlo napojené na boční zámecké křídlo je 12-ti osé. Okna kombinace původních šestitabulkových a novodobých třídílných. Fasáda členěna stejně jako přední část.