výklenková kaple

Kamenná kaple na půdorysu písmene U, sestavená ze tří plochých kamenných desek. Severní stěna otevřená. Kaple stojí na kamenném soklu složeném rovněž ze tří plochých kamenných desek. Vnější stěny desek hladké, na přední hraně stopy po závěsech mříže. Kamenné desky překrývá kamenný blok, na průčelní stěně tesaný do segmentového štítu s konkávně prohnutými spodními rohy. Okraj štítu lemuje oblounová římsa. Ve středu štítu je mělká trojúhelníková vpadlina, patrně boží oko. Spodní hrana štítu segmentově vyklenutá. Tvar štítu je promítnut do celé hmoty překladu. Na boční hraně neprofilovaný přesah střechy. Zadní stěna tvarově shodná, plochá, štít bez konkávních rohů. Interier kaple čtvercový, stěny kamenných desek hladké, v polovině výšky oltářní stěny připojena kamenná úzká oltářní deska s profilovanou hranou. Na stěně i na bočních stěnách byly patrně zavěšeny obrazy malované na plechu, zůstaly stopy po uchycení. Výzdoba interieru nedochována, její podoba neznámá. Patrně tři obrazy malované na plechu.