kaple Nanebevzetí Panny Marie

Zděná stavba postavená na nepravidelně šestihranném půdorysu, orientována k severu, patrně při poslední úpravě byla odstraněna starší omítka a nahrazena zcela neosobní hladku taženou omítkou bez barevného podání. V ose hlavního jižního průčelí je prolomen prostý obdélný vstup uzavřený jednokřídlými výplňovými dveřmi. Nad vstupem je prolomeno malé oválné okno s kolmou špaletou. Jinak nečleněná stěna je ukončena zbytky zkosené profilované podstřešní římsy. Boční stěny zkosené, hladké, nečleněné, bez otvorů, ukončené viz průčelí. Rovněž rovná stěna závěru je bez otvorů, ukončená římsou. Kapli ktyje vysoká, typicky barokní cibulová střecha, ve střední části otevřená sloupkovou šestihranou lucernou. Jehlancová osmihranná základna s přesahem, střecha oplechována, zakončena makovicí a jetelovým křížem. Kaple bez soklu. Před kaplí stojí kamenný kříž s letopočtem 1887.