Černohorská nádrž

Černohorská nádrž se nachází na území Filipohuťského lesa, v severní části místa zvaném Bahniště, u silnice do Filipovy Hutě, severně od křižovatky této silnice s Vltavskou cestou, v nadmořské výšce 1.110 m. Nádrž o objemu cca 2.200 m3 má lichoběžníkový tvar, protéká jí Černohorský potok, který se vlévá do Modravského potoka, okraj nádrže je ohraničen lesem. Hráz je situována na západní straně nádrže, její délka se pohybuje mezi 60-70 m, je přímá, na severním konci se zakrucuje k východu, s podélnou osou převážné délky hráze situovanou ve směru zhruba SSV – JJZ. Koruna hráze má šířku 4,5 m, po ní prochází silnice s živičným povrchem, hráz bude pravděpodobně novodobě rozšířená, výška hráze v nejnižším bodě nádrže je cca 2 m. Zhruba ve středu hráze je umístěn odtok s novodobou úpravou z betonových trub vnitřního průměru 150 cm s betonovým čelem na obou stranách hráze. Tato úprava odtoku je bez památkové hodnoty a není předmětem ochrany.