Studená nádrž

Studená nádrž o objemu 3 000m3 byla vybudována pod severním svahem Studené hory, jižně od Cikánské slatě, na Studeném potoce, který vtéká do Roklanského potoka. Hráz nádrže v délce zhruba 70 m je uměle sypaná, lichoběžníkového tvaru, její koruna má šířku cca 2,5 m. Linie hráze je přímá, podélná osa je situovaná ve směru SSZ – JJV. V nejnižším místě nádrže je umístěn odtok, v současné době je však hráz v tomto místě jako u většiny akumulačních nádrží Vchynicko-Tetovského kanálu široce protržena. Na JJV straně destrukce se dochovalo torzo výdřevy propusti z trámů rozm. 20 x 20 cm. Viditelné jsou dvě roubené komory hloubky 210 a 220 cm, do šířky se trámy dochovaly jen do 130 cm a z výšky stěn se dochovalo jen 150 cm. Část nízké roubené stěny v délce 290 cm je viditelná i na levém čele hráze ze strany nádrže. Sroubená konstrukce dřevěné propusti byla zakotvena do hmoty hráze, toto ukotvení je obnaženo na SSZ straně protrženého otvoru, skládá se ze tří čtverhranných trámů, spodní část tvoří silná kláda o průměru 48 cm. Při JJZ konci hráze se dochoval bezpečnostní přepad dolní šířky 130 cm a horní 240 cm. Dno přepadu je 80 cm pod úrovní koruny hráze a dochovala se v něm část fošnové výdřevy dna. Tato pevná úroveň přepadu určovala výšku hladiny vody v nádrži. Pokračující koryto od přepadu s částečně dochovanou výdřevou dna se velkým obloukem napojuje do rozšířeného a prohloubeného pokračujícího koryta potoka.