venkovská usedlost

Štítově orientovaný objekt se sedlovou střechou s polovalbou ve štítě, krytou pálenou keramickou taškou (bobrovka). Z pravé strany se k němu přimyká vjezdová brána s ohradní zdí. Rovné nadpraží vjezdových vrat je doplněno trojúhelníkovým frontonem. Ohradní zeď dvora je opatřena 2 nikami o velikosti okenních otvorů. Celé nadpraží včetně koruny ohradní zdi je kryto bobrovkou. Uliční průčelí prolamuje dvojice dvoukřídlých oken, členěných do T a 2 kulaté větrací otvory ve štítu. Okenní i větrací otvory jsou lemovány jednoduchou hladkou šambránou. Plocha hlavního průčelí je přerušena červenou profilovanou korunní římsou. Korunní římsa odděluje štítovou plochu od plochy přízemní obytné části, která je v nárožích ohraničena pásy s bosováním, které přecházejí v hladký červený sokl. Na příčně orientovaný štítový objekt navazuje ve dvoře hloubkový hospodářský trakt a dvůr je uzavřen příčně průjezdnou stodolou.