fara

Dvoupodlažní budova, přízemí částečně pod úrovní terénu. Střecha sedlová s polovalbami, kryta pálenou bobrovkou. Fasáda je pravidelně členěna lezénovými rámy v úrovni patra, v rámech umístěny obdélné okenní otvory lemované šambránami s páskou. Původní dřevěná okna jsou desetitabulková, čtyřkřídlá. Fasády podélných stěn jsou členěny třemi okny v patře a třemi menšími šestitabulkovými okny v úrovni zapuštěného přízemí, nárožní štítová stěna je členěna dvěma okny, z nichž levé je zaslepeno. Protější štítová stěna je bez oken, členěna pouze lezénovým rámem a průběžně probíhající výraznou korunní římsou. Část přízemních prostor je zaklenuta stlačenou klenbou, patro plochostropé, dřevěný klasicistní krov. V interiérech je dochována původní dispozice i původní truhlářské prvky (dveře, schody, zábradlí).