venkovská usedlost

Usedlost s podélně orientovaným domem, završeným valbovou střechou krytou pálenou keramickou taškou (bobrovka), k němuž přiléhají vjezdová brána a ohradní zeď. Objekt je součástí uliční linie řadové zástavby návsi. Hlavní uliční průčelí prolamují 3 okenní osy. Okna jsou dvoukřídlá členěná do T, rámovány šambránou. Fasáda má historicky dochované tektonické členění. Mezi 2. a 3. okenní osou prochází hladká lizéna, která přechází ve vertikální pas pod korunní římsou. Lemována jsou i nároží. Mezi první a druhou okenní osou (zprava) je dochován zdobný plastický prvek v podobě kola se šipkou. Na vlastní dům s půdorysem ve tvaru L navazují budovy hospodářského křídla. Tradičním stavebním materiálem je kámen, v menší míře nepálená a pálená cihla. Typické nadpraží, které navazovalo na hlavní uliční průčelí, bylo v minulosti odstraněno, zůstaly zachovány sloupky s navazující ohradní zídkou.