silniční mostek

Mostek se nachází poblíže hlavní silnice Č.Budějovice - Vodňany východně od obce vedle polní cesty a sloužil k přejetí potoka Krčínka na pole jižně od této cesty. Je konstruován jako kamenný, masivní, jednoobloukový, kolmý, s horní mostovkou, s křídly. Délka mostu je cca 3,20 m, šířka 3,70 m, délka přemostění je cca 1,70 m. Most je vystavěn z lomového kamene na maltu vápennou, bez omítek, pouze v líci klenby se částečně dochovala malta s otisky bednění při zdění oblouku. Oblouk klenby je polokruhový, šířky cca 1,70 m. Dimenze klenby je cca 32 cm a je zhotovena z plochého kamene do hloubky až 98 cm. Vrcholnice klenby je vodorovná. Křídla bývala šikmá, dochovala se v torzálním stavu. Havarijní je stav pilířů mostu, zvláště pilíře jižního, jehož zdivo je při patě v celé délce vyvalené. Stejně povážlivý stav je i u ostatních částí konstrukce, u kterých je spojovací malta do značné hloubky zvětralá a vypadaná, ve spárách je uchycena vegetace, jež dále narušuje statiku konstrukcí. Dno vodoteče je neupravené, kamenohlinité, většinou suché, z větší části zarostlý náletovou vegetací. Povrch cesty na mostě hlinitý, zatravněný.