zámek

Dvoupatrová zděná budova na obdélném půdorysu s výrazným čtvrtválcovým rizalitem v ose hlavního severního průčelí, které se obrací do tzv. čestného dvora. Rizalit, v jehož patře je umístěný hlavní sál, převyšuje mansardovou střechu. Krytina: bonnský šindel, původně prejzy. V přízemí rizalitu v ose otevřený obdélný vjezd s půlkruhovým záklenkem, vedoucí do vstupního vestibulu; nad ním v 1. patře balkon s balustrádovým zábradlím, na němž stojí sochy Junony a Herkula (v současnosti sneseny včetně zábradlí). Po každé straně vjezdu je jeden polokruhový vchod. Rizalit člení od prvního patra vysoký pilastrový řád s iónskými hlavicemi, mezi nímž je pět vysokých obdélných oken, uzavřených půlkruhem a krytých segmentovou nadokenní římsou. Nad nimi jsou malá kruhová okénka. Pilastrový řád podpírá kladí s profilovanou římsou, ve vlysu, uprostřed segmentově vyvýšeném, byl v minulosti osazen kolovratský znak. Rizalit je ukončen atikou, v minulosti zdobenou vázami. Obě postranní křídla jsou dvoupatrová, 1. patro je vlastně mezanin, o sedmi okenních osách, zasahujících do bočních křídel rizalitu, kryjících se s fasádou, ale sledujících výšku válcové části. Obdélníková okna v přízemí jsou vložena do kamenných ostění s klenáky ve vrcholu, okna mezaninu jsou téměř čtvercová, zasazená do kamenných ostění. Ve 2. patře jsou obdélníková okna, chráněná segmentovými a lomenými nadokenními římsami. Fasádu mezi patry člení dvě kordonové římsy. Nároží zesilují iónské pilastry, které nesou balustrádu (původně doplněnou ozdobnými vázami). Do průčelí vyrůstají z mansardové střechy dva velké barokní vikýře, ukončené půlkruhovou římsou s volutovými křídly. Zadní průčelí je hladké s půlkruhovým průjezdem v ose. Boční fasáda má 5 okenních os.