konírna

Objekt bývalé konírny je situovaný ve svahu severozápadně od zámku, na západní straně čestného dvora. Zděný omítaný přízemní objekt na obdélném půdorysu o 7 x 4 okenních osách, krytý mansardovou střechou (tašky bobrovky), doplněnou na obou podélných stranách trojicí oplechovaných oválných vikýřů. Fasády člení lisénové rámy a fabinová korunní římsa. Na východní dvorní straně střídavě rozmístěny 4 obdélné okenní otvory a 3 obdélné vstupy, okna i vstupy v lištových šambránách. Na západní straně k silnici v ose umístěn obdélný vstup, po jeho stranách po 3 obdélných oknech se zbytky šambrán. Severní stěnu člení čtveřice polokruhových slepých arkád, spočívajících na hranolových polopilířích s prostými hlavicemi. V bočních arkádách obdélné Vstupy ve štukových šambránách (v levém vložena širší plechová vrata).