ohradní zeď s 3 branami

Kamenná ohradní zeď dochována v několika úsecích, po obvodu zachovány 3 vjezdové brány. Nejzachovalejší úsek ohrazuje prostor čestného dvora ze severu, probíhá mezi stájemi na východě a kočárovnou na západě, v ose je situována vstupní brána. Z kamenného soklu, překrytého řadou naplocho kladených neomítaných cihel, vyrůstá zděný nástavec, členěný hranolovými zděnými sloupky s pískovcovými hlavicemi na jednotlivá pole ohrazení. Pole jsou v horní části konkávně probrána, překrytá naplocho kladenými cihlami. Na sloupcích jsou osazeny pískovcové vázy. Sokl i nástavec jsou omítané. Vjezdová brána (a) zvýrazněna po stranách hranolovými sloupky vjezdu, završenými vázami na abaku. Ohrazení pokračuje v severozápadním nároží čestného dvora a podél jeho západní strany až ke konírně - základ ohrazení zde tvoří obvodové zdivo bývalé kočárovny, na něm zděný nástavec se sloupky, doplněnými vázami (jako severní úsek). Zeď pokračuje dále za konírnou k objektu čp. 5, při něm je v ohradní zdi situována druhá vjezdová brána (b). Zděná brána se segmentově zaklenutým vjezdem, svazkovými pilíři po stranách a konvexně vypjatým překladem, s bohatě profilovanou korunní římsou. Brána kryta prejzy a taškami, ve vrcholu osazena pískovcová váza. Novodobá plechová vrata. Ohradní zeď dále navazuje na sz. nároží domu čp. 5 a pokračuje jihozápadním směrem. Před kostelem na západní straně parku je prolomena třetí vjezdová brána (c) s polygonálními zděnými omítanými sloupky, doplněnými kamennými vázami na odstupněných cihelných podstavcích; vrata novodobá plechová. Ohradní zeď pokračuje od brány jižním směrem a dále se zalamuje k východu. Zeď ze smíšeného zdiva, ve spodní části převažuje lomový kámen, nadezdívka a vysprávky cihelné, část zdi u kostela dozděna z tvárnic. Na jižní straně parku novodobé oplocení z vlnitého plechu. Východní část parku je oddělena drátěným pletivem.